Γανιάρης Σωκράτης
Γεννήθηκε στη Χίο όπου πέρασε τα μαθητικά του χρόνια μέχρι που αποφοίτησε από το Λύκειο. Αμέσως μετά έρχεται στην Αθήνα και σπουδάζει τύμπανα και θεωρία για πέντε χρόνια στο Πινδάρειο ωδείο και στο Κεντρικό ωδείο του Κώστα Κλάβα, με τον Γιώργο Στίνη. Παράλληλα σπουδάζει Οικονομικά στο Αμερικάνικο Κολέγιο Ελλάδας (Deree College).
Τη δεκαετία του ΄80 συμμετέχει σε pop και rock συγκροτήματα και κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας υπηρετεί σε μπάντες και ορχήστρες. Γνωρίζει καλύτερα την Ελληνική παραδοσιακή και λαϊκή μουσική και ακολούθως σπουδάζει για ένα χρόνο ελληνικά κρουστά στο Σχολείο Παραδοσιακής Μουσικής του Αριστείδη Μόσχου.
Το 1991 αναχωρεί για τις ΗΠΑ, όπου σπουδάζει για δύο χρόνια τύμπανα, κρουστά (αφροαμερικάνικα, κλασικά) και μοντέρνα θεωρητικά ,στο ‘GROVE SCHOOL OF MUSIC’ και ακολούθως στο ‘MUSICIANS INSTITUTE’ στο Los Angeles,California. Εκεί είχε την ευκαιρία να μελετήσει μαζί με εξαιρετικούς μουσικούς και δασκάλους όπως:Peter Donald, Emil Richards, Ralf Humphrey , Chuck Silverman, Efrain Toro, Maria Martinez, Richie Gajate Garcia.
Από το 1993 ζει και εργάζεται στην Αθήνα σαν μουσικός και καθηγητής. Το χρονικό διάστημα 2000 με 2008 μελέτησε κλασικά κρουστά στο Δημοτικό Ωδείο Μοσχάτου στην τάξη του Κώστα Βορίση.
Έχει συνεργαστεί με πολλούς τραγουδιστές και μουσικούς της έντεχνης σκηνής (Παντελή Θαλασσινό, Ορφέα Περίδη, Μανώλη Λιδάκη, Άβατον, Μόρφω Τσαϊρέλη, Σταύρο Παπασταύρου, Καίτη Κουλλιά, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Ελένη Βιτάλη, Δημήτρη Μητροπάνο, Δημήτρη Παπαδημητρίου, Μελίνα Κανά, Λιζέτα Καλημέρη, Θανάση Γκαϊφίλια, Φωτεινή Δάρα, Τρίφωνο, Γιώργο Ζήκα, Σοφία Παπάζογλου, Vinicio Capossela κ.α.) καθώς και με αρκετά σχήματα σύγχρονης μουσικής σε ζωντανές εμφανίσεις (στην Ελλάδα και στο εξωτερικό) και στη δισκογραφία. Είναι καθηγητής ντραμς και κρουστών στο ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ και στο ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ όπου διευθύνει το σύνολο κρουστών. Διδάσκει επίσης σε καλοκαιρινά σεμινάρια.
Πρόσφατα και για τρία χρόνια συνεργάστηκε με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην παιδική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου σε ογδόντα μέρες» του Ιουλίου Βερν.