Χρήστος Παππάς (ΜΑ)
 

Ο Χρήστος Παππάς είναι συνθέτης, μουσικός παραγωγός και μουσικός. Αποφοίτησε με - «Άριστα» από το Εθνικό Ωδείο Αθηνών το 2005 και επίσης από την Φιλοσοφική σχολή με πτυχίο Ψυχολογίας του Προγράμματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε Ηλεκτρική κιθάρα και έλαβε με τιμητική διάκριση το Grade 8 από το London College of Music το 2006. Ακολούθησε ανώτερα θεωρητικά και εκπαιδεύτηκε στην αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση με τον συνθέτη Σταύρο Κατιρτζόγλου αλλά (2004-2007) και στην μοντέρνα σύνθεση (Schoenberg, Hindemith, Stravinsky κλπ) με τον συνθέτη Νίκο Παναγιωτάκη (2007-8). Επίσης σπούδασε φωνητικά και τραγούδι (μοντέρνο) με τις Louisa Barry, Μαργαρίτα Συνγκενιώτου, και Louise Gibbs (2006-2011). Το 2008 μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για να συνεχίσει τις μουσικές του σπουδές τις οποίες και ολοκλήρωσε με επιτυχία και έλαβε τιμητική διάκριση στο Μάστερ στην Μουσική Παραγωγή και Σύνθεση από το Leeds College of Music. 

 

Διέμεινε στο Ηνωμένο Βασίλειο (Λίντς, Λονδίνο) ως και το 2014 όπου εργάστηκε ως μουσικός παραγωγός, συνθέτης και μουσικός στην μουσική βιομηχανία. Ξεκίνησε την δισκογραφική του πορεία και κυκλοφόρησε δίσκους και  σινγκλ με τις μπάντες και τα προσωπικά του πρότζεκτ τα οποία και έλαβαν πολύ καλές κριτικές και έπαιξαν και συνεχίζουν να παίζονται στα ραδιόφωνα όπως το BBC Radio αλλά και στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, Καναδά, Ν. Αφρική κλπ. Επίσης ίδρυσε την προσωπική του δισκογραφική εταιρία «CPS Records» με έδρα το Λονδίνο όπου συμμετέχει και ως μουσικός παραγωγός.

 

Παράλληλα εργάστηκε ως καθηγητής μουσικής στην Αγγλία, σε σχολεία και ιδιωτικά ιδρύματα αλλά και ιδιαίτερα μαθήματα στην κιθάρα, θεωρία της μουσικής, μουσική παραγωγή και τεχνολογία, μοντέρνο πιάνο. Επίσης συνεργάστηκε με το «Mtech» στο Λονδίνο ως καθηγητής μουσικής τεχνολογίας για παιδιά 7-13 ετών. Διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης μουσικής παραγωγής / βιομηχανίας «Industry Partner»  στο «York St John University», μέλος του πάνελ αξιολόγησης παρουσίασης έργου των φοιτητών 2ου έτους Bachelor στην Μουσική Παραγωγή. Εργάστηκε  ως καθηγητής Ηλεκτρικής κιθάρας, θεωρίας της μουσικής και μουσικής τεχνολογίας στο London Music Centre (LMC) και στο «Roundhay Music» και επιμελήθηκε επιτυχώς την προετοιμασία των μαθητών για τις εξετάσεις του «London College of Music grated examinations», του «Rock School» αλλά και της «Βασιλικής Ακαδημίας του Λονδίνου» (ABRSM grades).

 

.