Κώστας Σαμπάνης

Ο Κώστας Σαμπάνης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Σε ηλικία δεκατριών ετών εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για τη μουσική και ξεκίνησε μαθήματα ηλεκτρικής κιθάρας με τον Παντελή Γκέρτσο και θεωρητικών της μουσικής με τον Νίκο Παναγιωτάκη.

Το 2010 εισήχθη στο τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών απ’ όπου και αποφοίτησε με βαθμό πτυχίου 8.5/10. Κατά την διάρκεια των σπουδών του εκπόνησε πτυχιακή εργασία με τίτλο «Η Γνωσιολογία του Μουσικού Αυτοσχεδιασμού» η οποία και διακρίθηκε.

 Παράλληλα συνέχισε τις σπουδές του στην ηλεκτρική κιθάρα  και την κλασική αρμονία στο ωδείο Μουσικής Πράξης με δασκάλους τον Σωτήρη Πομόνη, τον Γιώργο Αργυρόπουλο και τον Νίκο Παναγιωτάκη.

Το 2012 έλαβε το πτυχίο ανώτερων θεωρητικών της μουσικής (ειδικό αρμονίας) και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του London College of Music στην ηλεκτρική κιθάρα (RGT) και popular music theory με “Distinction".

Στη συνέχεια παρακολούθησε μαθήματα jazz κιθάρας και jazz αρμονίας με τους Γρηγόρη Ντάνη και Γιώργο Αργυρόπουλο αλλά και σεμινάρια αυτοσχεδιασμού με τον Δήμο Δημητριάδη (υπεύθυνο του τμήματος Μουσικών Σπουδών του Ιονίου πανεπιστημίου) και τον Γιάννη Φλώρο.

Παράλληλα ταξίδεψε στην Κολωνία όπου και παρακολούθησε ιδιαίτερα μαθήματα με τον Frank Haunschild, υπεύθυνο του jazz/pop τμήματος του Hochschule für Musik und Tanz (HfMT).

Επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια κιθάρας από τους: Guthrie Govan , Jeff Loomis, Greg Koch, Jonathan Kreisberg, John Abercrombie, Julian Lage, Larry Carlton κ.α.

Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες και σχήματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενδεικτικά: Lee Anduze, Idra Kayne, Τόνι Σφήνος, Αποστολία Ζώη, Σταυρός του Νότου (House Band), Εύα Σακελλάρη κ.α.

Πέρα από τις σπουδές και το ενδιαφέρον του για την pop & Jazz μουσική κουλτούρα, οι rock, progressive και fusion ήχοι βρίσκονται πάντα στο επίκεντρο της αναζήτησής του.

Τον Μάρτιο του 2018 κυκλοφόρησε το πρώτο του μουσικό single με τίτλο “Birth” ενώ παράλληλα ετοιμάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά.